NIEUWSBERICHT


 

NIEUWSBERICHT / 27-09-2011:

 

Binnenkort gaat de World Solar Challenge 2011 van start! De World Solar Challenge is een race van meer dan 3.000 kilometer dwars door de Australische Outback, voor auto’s die rijden op uitsluitend zonne-energie.

Solar Team Twente doet dit jaar voor de vierde keer mee en hoopt de stijgende lijn van de afgelopen drie deelnames door te trekken, en zo de laatste stap te zetten naar het erepodium. Het team heeft geprobeerd één van de meest technologisch vooraanstaande machines te creëren: een aerodynamische auto op de kracht van zonne-energie die snelheden kan rijden van 130 km/uur. In de zonneauto van het Solar Team Twente komen wetenschap, innovatie en ondernemerschap samen. Juist om deze aspecten draagt STARA het team studenten een warm hart toe.

Wederom is STARA als technisch partner nauw betrokken bij Solar Team Twente. STARA steunt het team vanuit haar filosofie dat innovatie in de bedrijfsvoering essentieel is voor succes. Voor editie 2011 heeft STARA het team voorzien van speciaal ontwikkelde ophangingen voor zowel de test- als voorbereidingsfase en natuurlijk de race in Australië.

 

Voor meer informatie over de samenwerking tussen STARA en Solar Team Twente: www.solarteam.nl

 

 

NIEUWSBERICHT / 06-12-2010:

 

In 2011 vindt de elfde editie van de World Solar Challenge plaats. Om de ruim 3000 km lange rit door de Outback van Australië succesvol te voltooien, is Solar Team Twente met een jong en gedreven team van achttien studenten druk bezig met het ontwikkelen en bouwen van de nieuwe zonneauto. Wederom betrekt het team hierin de expertise van het STARA team. STARA draagt bij in de maakbaarheid van hoogwaardige achterassen en diverse reserve onderdelen.

 

  

 

Meer informatie over Solar Team Twente vindt u op: www.solarteam.nlNIEUWSBERICHT / 04-09-2009:

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober 2009 vindt al weer de 4e editie van de Techniekdag Raalter Onderwijs plaats. Leerlingen van groep 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente Raalte en aangrenzende dorpen bezoeken tijdens de Open Dag een 6-tal bedrijven. Ook leerlingen van het 1e en 2e leerjaar van het voorgezet onderwijs uit Raalte en Wijhe krijgen de gelegenheid om kennis te maken met techniek. Naast dat de leerlingen en hun ouders inzicht kunnen krijgen in wat binnen de bedrijven gebeurt, kunnen leerlingen ook veel zelf doen. Voorafgaand aan de techniekdag kunnen leerlingen aan de slag met lesbrieven. Het Carmel College Salland, MBO Deltion College en de Hogeschool Windesheim geven met hun techniekafdelingen voorlichting tijdens deze dag.
STARA, als technisch partner sinds jaren verbonden aan het Solar Team Twente, toont onder andere de zonneauto van de World Solar Challenge 2007: Twente One. Deze race voert ruim 300 kilometer dwars door Australië en is een strijd tussen auto’s op zonne-energie.
Voor alle bezoekers een mooie gelegenheid om de techniek en de toepassingen daarvan tijdens de Open Dag te zien. De bedrijven zijn op vrijdagavond open van 18.00-21.00 en op zaterdag van 9.00-16.00 uur. Voor meer informatie: techniekdagraalteronderwijs.nlNIEUWSBERICHT / 16-07-2009:

STARA helpt Solar Team Twente


Op 25 oktober verschijnt Solar Team Twente met haar zonneauto voor de derde keer aan de start van de 10e World Solar Challenge®; een tweejaarlijkse race van 3010 kilometer dwars door de Australische woestijn, van Darwin tot Adelaide. De 18 studenten ontwerpen, bouwen en testen de zonneauto zelf en gaan bovendien zelfstandig op zoek naar samenwerkingsverbanden met het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de media. STARA biedt het team wederom technische ondersteuning.

De zonneauto
Op 19 juni is de zonneauto aan het grote publiek gepresenteerd. Dé innovatie van het jaar is het kantellichaam, dat het frame en het zonnepaneel met elkaar verbindt. Hiervoor is een soort elastisch rubber gebruikt. Dit rubber wordt over een aluminium frame gespannen waaraan STARA haar bijdrage geleverd heeft. De technisch projectmanager van het team, Axel de Vries, heeft inmiddels laten weten zeer tevreden te zijn met STARA als technisch partner.
Op dit moment zit het team in de testfase. De windtunneltesten, voor het testen van de aerodynamica, zijn net geweest en leverden een positief resultaat. Verder maakt het team de komende tijd gebruik van vliegbasis Twente om andere testen te doen zoals duur- en cattlegrid testen. Het team wil precies weten waar de zwakke punten van de auto liggen. Zo kunnen ze of nog wat aanpassen, of reserve onderdelen maken, mocht er in Australië een onderdeel kapot gaan. Op 7 augustus vertrekt het team richting Duitsland om een week lang op het ATP circuit de laatste testen te doen. Hierna zal op 15 augustus de auto nog één keer aan het publiek worden getoond, waarna de zonneauto ingepakt wordt in de transportbox voor het avontuur in Australië.

Voor meer informatie over Solar Team Twente kunt u kijken op: solarteam.nl